PIA GLANZ - Forlis den 24. juni 2014

24-06-2014

Den 24. juni 2014 forliste det danske fiskeskib PIA GLANZ i den norske del af Nordsøen under bjærgning af garn. Efter at have opholdt sig i redningsflåden i kort tid blev de fire besætningsmedlemmer reddet af det svenske tankskib FOX LUNA, som befandt sig i nærheden.

Den Maritime Havarikommission har i undersøgelsen af forliset fokuseret dels på omstændigheder, som i dette tilfælde ledte til forliset af et velholdt og relativt nyt fiskeskib, og dels på de faktorer, som var medbestemmende for den vellykkede evakuering og efterfølgende redning af besætningen.

Det konkluderes i rapporten, at uidentificerede kilder til vandindtrængning i maskinrummet på fiskeskibe er en kendt problematik. Da PIA GLANZ ikke er blevet hævet efter forliset, har det ikke været muligt at klarlægge de nøjagtige omstændigheder omkring kilden til vandindtrængningen.

I forbindelse med evakueringen peges der i rapporten på den positive effekt af, at besætningen et halvt år forud for forliset havde deltaget i et kursus i søsikkerhed for befarne fiskere.

Rapporten kan hentes i PDF format her.