BRYGGEN - Arbejdsulykke den 5. april 2014

05-04-2014

Havnebussen BRYGGEN var om morgenen den 5. april 2014 ved at blive gjort klar til dagens sejlads. Skibet lå som vanligt langs kaj ved Arrivas faste plads på Refshaleøen, hvor besætningen havde en skurvogn med kontor, opholdsrum og bad. 

Skipper og styrmand var mødt kl. 09.00, og imens skipper lavede kaffe i skurvognen, gik styrmanden om bord i skibet for at starte op. Da skibets bagbord motor ikke ville starte, kravlede styrmanden ned i batterirummet under dørken i passagerafsnittet for at montere startkabler fra styrbord motors batterier til de bagbords. Netop som styrmanden satte startkablets ene klemme på bagbord batteri, skete der en kraftig eksplosion. 

Styrmanden blev alvorligt forbrændt i ansigtet og på overkrop og hænder. Han fik taget sit tøj af overkroppen og løb op til skurvognen, hvor han straks gik under bruseren, imens han råbte til skipperen om at tilkalde en ambulance. Ambulance og politi ankom til stedet kort efter kl. 09.19, og den tilskadekomne styrmand blev kørt til hospitalet. 

Rapporten kan hentes i PDF format her.