EUGEN MÆRSK - Brand den 18. juni 2013

18-06-2013

Om morgenen den 18. juni 2013  opdagede besætningen om bord på containerskibet EUGEN MÆRSK en brand i en container på agterdækket. Skibet befandt sig i Adenbugten på vej fra Tanjung Pelepas, Malaysia til Rotterdam. I dagene op til branden havde skibet passeret et område med hårdt vejr, hvilket resulterede i betydelige skader på containere og surringer. 

Besætningen påbegyndte brandslukningen og det lykkedes dem få branden under kontrol. Skibet fik tilladelse til at gå i havn i Djibouti hvor det fik assistance fra havnens brandfolk og et hollandsk ekspertfirma. Den 23. juni var branden slukket. 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden. Der skete ingen forurening og kun begrænset skade på skibet. I alt blev 16 lastcontainere ødelagt eller skadet. 

Den Maritime Havarikommissions hovedfokus i denne undersøgelse har været betydningen af at lære af håndteringen af utilsigtede hændelser, organisatorisk fleksibilitet og tilpasning, og de udfordringer skibsbesætninger møder i deres daglige arbejde. 

Rapporten kan hentes i PDF format her.